Det siges, at køkkenet er husets hjerte – og det gælder også for virksomheder. Hvis du på din arbejdsplads eller i dit firma har et storkøkken, så er det centrum, uanset om det er hovedfokus i erhvervssammenhæng eller ej.

Køkkenet er det, der holder dine medarbejdere i gang, og derfor skal der også være styr på det. Energioptimering i storkøkken er én af de ting, du også bør se på.

Hvorfor er energioptimering i storkøkken vigtigt?

EU besluttede for nogle år siden, at der, for at reducere Europas energiforbrug, skulle indføres energimærker. Det er noget, der længe har været i brug blandt forbrugerorienterede produkter, men nu bliver det også overført til erhvervssektoren.

Det betyder, at der skal være flere oplysninger på produkterne, og der er skærpede krav til producenten om at lave varer, der klarer sig godt med energimærkerne.

Energioptimering i storkøkkenet starter her. Når du skal finde maskiner til et storkøkken, så se efter de bedst mulige energimærker. Det er selvfølgelig ikke altid muligt udelukkende at gå efter A+++, hvis maskinen selv fx ikke dur til dit behov. Men se, om du ikke kan få fat i en maskine, der har så godt et mærke som muligt.

Det kan godt være en smule forvirrende at finde ud af energi mærkning for storkøkken, men det kan altså gøre en forskel. Og som så meget andet, så er det kun starten, der er lidt besværlig.

Det for du ud af energioptimering i storkøkken

Energioptimering i storkøkkenet giver dig ikke nogen omgående fordele, men på længere sigt er det en kæmpe fordel.

På det store plan er der de miljøvenlige fordele. Energioptimering i storkøkken er nødvendigt for at hjælpe klimaet. I det store billede er det nemlig ikke den almene forbruger, der står for særlig meget forurening – det er virksomheder og fabrikker, der forårsager langt størstedelen.

Så med energioptimering i storkøkkenet i din virksomhed kan du bryste dig af, at du gør noget for at hjælpe vores planet. Det er små skridt, men det er noget, mange kunder synes godt om. Selvom du er en virksomhed, der håndterer fragt, og bare har en stor kantine til dine medarbejdere, så giver det et godt udtryk udadtil at kunne sige, at du har energioptimering i storkøkkenet og alle de andre steder, det er nødvendigt. Det viser, at du ikke er ligeglad.

Hjælp miljøet for miljøet eller din egen skyld – det hjælper uanset hvad.