Hvis filmen: Der var engang en dreng – som fik en lillesøster med vinger, siger dig noget, så har du i hvert fald hørt pandekagesangen minimum en gang. Udover filmen byder på mange store danske skuespillernavne som Trine Dyrholm, Nicolas Bo, Bodil Jørgensen og Anders W. Berthelsen, så medvirker Michael Carøe, Chapper og Peter Mygind også undervejs i nogle af filmens musikscener. En rigtig familiefilm, som både efterlader glade smil og sulte munde hos seerne. For hvem gider ikke nyde et kæmpe fad pandekager for sig selv, når lækkersulten virkelig brænder på? Det gjorde det for filmens hovedpersoner, Kalle og Alf, og det forstår man godt. For pandekager kan smage utrolig godt, og man skal formentlig lede længe efter folk, der ikke kan lide hverken salte eller søde pandekager. Uanset hvilken type pandekage eller hvor mange, du spiser, kommer man ikke uden om pandekagens rolle i de danske hjem. For det viser sig faktisk, at danskernes mest googlede kage er pandekagen. Hele 110.000 Google-søgninger fortager vi danskere månedligt på pandekager. Det er ca. 50.000 flere søgninger end nummer to i rækken, nemlig chokoladekagen. 

Pandekagen er kagernes svar på pizza.

Temmelig flade og mulig at variere i det uendelige. Sådan kan man roligt beskrive pandekager. De er nemme at lave, men det kræver ofte en opskrift, hvis man rigtig skal imponere gæster, familie og venner derhjemme. Det er nok en af forklaringerne på pandekagens popularitet på nettet, og der eksisterer naturligvis også en masse tips og tricks til, hvordan man kan gøre pandekager luftige, sprøde og smagfulde. Brunchklassikeren og familiefavoritten deler mange historier, når det kommer til dens oprindelse, men til gengæld er historikerne ret enige om, at man skal spole tiden 500 år tilbage til det gamle Europa for at blive klogere på den flade fætter. For det var ikke kun i Danmark og England, man dengang begyndte at lage med tanken om, hvordan den flade kage skulle spises og serveres, men også i Frankrig, hvor den verdensberømte crêpe har sin oprindelse.   

Den klassiske pandekagedej 

Skal man lave gode pandekager, kræver det selvfølgelig en rigtig god pandekagedej. Den klassiske pandekagedej indeholder hvedemel, æg, sukker, smør, salt og mælk, men dejen kan naturligvis indeholde flere end bare de 6 ingredienser. Nogle tilføjer øl for sprødheden, andre tilføjer vaniljesukker for ekstra sødme. Måske begge dele kunne være noget?       

The American dream 

USA er kendt for Apple, Mac Donald´s, Donald Trump, Walt Disney og Dolly Parton, men landet er især også kendt for deres pandekager. Amerikanske pandekager optræder hyppigt på brunchbordene med sirup, bacon eller honning, og de adskiller sig fra de normale pandekager på deres tykkelse og størrelse. Er du en af dem, der ønsker mindre laktose i sine amerikanske pandekager, så er amerikanske pandekager uden mælk helt sikkert din to go-amerikanske pandekage, men uanset om du vil have dine amerikanske pandekager med mælk, kærnemælk, uden eller noget helt fjerde, så er der garanti for nydelse og smagsnuancer ud over det sædvanlige.