Dit barns søvn er afgørende for dens helbred, udvikling og velbefindende. Men mange børn har problemer med at sove godt og længe nok. Her er 5 ting, du kan gøre for at hjælpe dit barn med at sove bedre:

  • Skab et roligt og afslappende sovemiljø 

Dit barns soveværelse skal være et roligt og afslappende sted, hvor det kan falde i søvn uden forstyrrelser. Sørg for at soveværelset er mørkt og stille, og undgå at have for meget lys eller larm. Du kan med fordel sætte en søvn-tracker på dit barns seng, så du kan overvåge dets søvn. Dertil kan du med fordel bruge sensor-lamper til at sikre, at barnets værelse ikke er for mørkt eller lyst, når det vågner om natten.

  • Hav det rigtige sengetøj 

Noget som vi ser, at mange faktisk helt overser, når det kommer til at give deres børn en bedre søvn, er sengetøjet. Børn skal have rigtig meget søvn for at kunne udvikle sig og vokse. Derfor skal de kunne sove uden at blive generet. Bambus sengetøj børn er en god løsning, fordi det er både blødt, åndbart og antibakterielt. Derudover kan du med fordel vælge at give dit barn et lille tæppe at ligge under, når det sover. Det holder barnet varmere og giver det en tryghed.

  • Hav et fast søvnmønster 

Et fast søvnmønster hjælper dit barn med at finde ro og afslapning og dermed at falde i søvn mere regelmæssigt. Det er vigtigt, at barnets søvn- og vågne tider har en vis regelmæssighed, så barnet føler, at det kan stole på, at det får lov at sove og vågne på faste tider.

  • Undgå for mange snacks 

Undgå for mange snacks om aftenen, fordi det kan være svært for dit barn at falde i søvn.

  • Undgå at spille computerspil om aftenen 

Undgå at spille computerspil, eller tænde for TV’et, inden barnet skal sove. Det kan være svært for barnet at falde i søvn, når det lige har været aktivt og fokuseret på computerspil eller tv-programmer. Det er også en god ide at give dit barn en godnat-bog, så det kan koble af. 

Konklusion 

Det er vigtigt, at du som forældre tager hånd om dit barns søvn, så det kan få den nødvendige søvn for at kunne fungere godt og udvikle sig og vokse. Jeg håber det har hjulpet dig lidt på vej til at hjælpe dit barn med at få en bedre søvn.